Idén 24 különböző tormát teszteltünk, köszönhetően annak, hogy legalább 10 új torma érkezett a boltokba, hogy minél nehezebb dolgunk legyen vásárláskor, hogy melyiket is vegyük. Ezért vakteszteltük le mind a 24-ot, hogy könnyebbé tegyük a választást Neked. Előre eláruljuk, hogy a legmagasabb tormatartalmú termék lett a tesztgyőztes!

borito_11.jpg

TESZT MENETE, ÉRTÉKELÉS

A vaktesztünkön most 9 kóstoló vett részt. A tormákat szobahőmérsékleten tartottuk teszt előtt, így jobban érezhetőek az ízek, mint hűtve. A kóstolók ahogy eddig, most sem tudták, hogy mely termékeket kóstolták.

Értékelés

Az illatot egyértelműen a torma jellegzetes illatához viszonyítottuk. Ha nem volt illata, az a torma alacsony pontot kapott.

Állagnál nem jelentett rosszabb értékelést, ha egy kis nedvességet már kiengedett magából a torma, ez természetes. Inkább a nagyobb, de nem rágós tormarostokat kerestük.

Az íz pontozása igényelte a legtöbb koncentrációt, mivel egyszerre kóstoltuk a csípős és csemege tormákat. A csípős tormák esetében kb 3 másodperc van arra, hogy a torma igazi ízét érezzük, mielőtt a torma “gáz” felszökik az orrunkba. Ezért az erősebbeket kétszer kóstoltuk meg.