A NAGY SZEMESKÁVÉ TESZT EREDMÉNYE

 

16. SPAR Regio Der Beste, egységára: 1398 Ft/kg. Pontszám: 6,3/10 pont 

Markáns robusta aromák. Erős feketekávé íz, ami valószínűleg erős pörkölésnek köszönhet ez a kávé. Ízvilága egyszerű, savanyú-keserű utóízzel.

 

14. Tchibo Family espresso, egységára: 1999 Ft/kg. Pontszám: 6,7/10 pont  

Erős pörkölésű, robustára jellemző illat. Enyhe füstillatot is érzett több kóstolónk is. Erősebb pörkölés ízét érezzük, amiben talán az aromák is károsodhattak. Enyhén keserű, aromaszegény kávé, amiben inkább a pörkölés aromái érvényesülnek.

 

14. Omnia Classic, egységára: 2995 Ft/kg. Pontszám: 6,7/10 pont  

Intenzív robusta keverék illat, amiben túl sok aroma nincs, átlagos kávé illata. Keserű, aromagyenge íz, savanykás. A pörkölés erősebbnek éreztük a kelleténél.

 

13. Paloma, egységára: 2599 Ft/kg. Pontszám: 6,8/10 pont

Kellemes, enyhén virágos, kávés illat, amely aromák érdekes módon már nem jelennek meg az ízében. Savanykás, pörk ízű, nem túl sok más aromával bíró kávé.

 

12. TESCO espresso 100% arabica, egységára: 2498 Ft/kg. Pontszám: 6,9/10 pont  

Kellemes, finom kávéillat. Savanykás, növényes, enyhén keserű utóízben. Közepes pörkölés, nem túl aromagazdag.

 

10. PENNY Casablanca caffe espresso, egységára: 2498 Ft/kg. Pontszám: 7/10 pont

A robustára jellemző, ütős illat, ami viszont aromagyenge. Az íze kesernyés-savanyú. Viszont a robustára jellemző egyszerűbb aromákat érezni.

 

10. LIDL Bellarom espresso, egységára: 2498 Ft/kg. Pontszám: 7/10 pont

Kellemes, érezhetően arabica illat. Kesernyés, kevés aromával, közepes pörköléssel.

 

9. Jacobs Krönung, egységára: 3400 Ft/kg. Pontszám: 7,4/10 pont

Gyümölcsös, karamellás, robusta illat. Lágy, hígabb íz, nem túl testes viszont a pörkölése fogyasztói szempontból jól eltalált. Egyszerű aromák, kesernyés utóíz.

 

8. ALDI Amaroy, egységára: 2498 Ft/kg. Pontszám: 7,6/10 pont 

Édes, fás illat. Savanyú-édes ízkombó,  a keserű íz csak utóízben érezhető. Kevés aroma, viszont az rendben van, harmónikus.

 

7. Segafredo Intermezzo, egységára: 3598 Ft/kg. Pontszám: 7,8/10 pont

Kellemes, lágyabb pörkölés illata, klasszik, finom presszókávé. Finom, magában is iható, bár nem túl aromagazdag kávé, édes-keserű utóízekkel.

 

6. Tchibo espresso sicilia, egységára: 3899 Ft/kg. Pontszám: 8/10 pont

Virágos, gyümölcsös illat, a pörkölés erősebb lehetett. Finom, csokis-édes íz, se a savanyú, se keserű ízt nem érezni. Utóízében szabadulnak fel karakteresebb, feketébb pörkanyagok.

 

3. Auchan Sensation Ethiopia, egységára: 4598 Ft/kg. Pontszám: 8,2/10 pont

Telt, aromagazdag illat. Íze is testes, és ez a kávé már alkalmas különféle ízjegyek (gyümölcsök, csokoládé, cappucino) és az alapízek (édes, savanyú, keserű) felfedezésére.

 

3. LIDL Bellarom BIO, egységára: 2998 Ft/kg. Pontszám: 8,2/10 pont

Friss, virágos, édeskés illat. Testes, kellemesen savanyú kávé, de utóízében mégis édeskés és csak minimálisan keserű. Tartalmas, minden nap iható.

 

3. Auchan Espresso arabica, egységára: 2796 Ft/kg. Pontszám: 8,2/10 pont

Finom, jóleső meleg-illat kombináció. Nagyon finom, klasszikus espresso illat. Lágy pörkölés ízjegyek, édeskés, finom édeskés utóíz. A legjobban magában iható (tej és cukor nélkül) kávé a mezőnyben, aromagazdag, kiegyensúlyozott. Az őröltek között tesztgyőztes lett ez a kávé, de több kóstolónk pontozólapján szemes kávéként is első lett.

 

2. Omnia Barista espresso 100% arabica, egységára: 4887 Ft/kg. Pontszám: 8,3/10 pont

Gyümölcsös, karamellás, csokoládés illat. Nagyon finom pörkölés illata van. Telt, finom pörkölésű kávé, ízében már inkább a pörkanyagok dominálnak, a virágos-gyümölcsös illat az ízben már nem alátámasztott. Enyhén savanykás, utóízében viszont édeskés.