1. Chocco Garden narancsos, egységára: 3426 Ft/kg. Pontszám: 8/10 pont  

Az elvárt étcsoki illatot éreztük, amihez jól passzol a narancsos-gyümölcsös illat. Az állag kiváló. A csoki jó minőségű és nagyon finom narancsos a zselés töltelék.

 

1. Chocco Garden sárga barackos, egységára: 3426 Ft/kg. Pontszám: 8,1/10 pont 

Az illata csokis és enyhén sárgabarackos ennek a szaloncukornak. Az állag tökéletes: a csoki roppanós és megfelelő vastagságú, míg a zselé rugalmas, tömörebb. A sárgabarack és az étcsoki egyszerre jelen van az ízében. Érezhetően jó minőségű alapanyagokból készítették.

ÖSSZEGZÉS

Az első helyezett 2 szaloncukor egy csomagolásban található keverve, ugyanez a helyzet a 2 harmadik Chocco Garden terméknél is.

zseles-1.png

PÜSPÖKKENYÉR ZSELÉS SZALONCUKORRAL

HOZZÁVALÓK
25 dkg liszt

25 dkg cukor

30 dkg margarin

7 db tojás

1 csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

1 dl olaj

1 citrom reszelt héja

5 dkg kevert csonthéjas gyümölcs, pl. dió, mandula, mogyoró

20 dkg csokoládé

20 dkg aszalt, kandírozott gyümölcsök: mazsola, sárgabarackszilva, kandírozott narancshéj

15 dkg tesztgyőztes zselés cukor

ELKÉSZÍTÉSE:
A csonthéjasokat, az aszalt gyümölcsöket és a zselés cukrokat apróra vágjuk és lisztben meghempergetjük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a felolvasztott margarint, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a gyümölcsöket és a félbevágott szaloncukrokat. Alaposan összedolgozzuk. A sütőformát, mely lehet őzgerinc- vagy kuglófforma, kivajazzuk és belisztezzük, és beleöntjük a masszát.

Előmelegített sütőben, lassú tűznél (kb. 130-140ºC-on) sütjük 50-60 percig. A formában hagyjuk kihűlni. Ezt követően kiboríthatjuk az edényből és bekenhetjük felolvasztott csokoládéval, amihez kevés olajat is adagolhatunk; vagy megszórhatjuk porcukorral. Kínáláshoz ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.