13. Microse Csengettyű szaloncukor, egységára: 3426 Ft/kg. Pontszám: 4,2/10 pont  

Gyenge, jellegtelen illat. Cukros, zselés állag, ropog amikor esszük a csokiréteg és a zselé találkozásánál kikristályosodott cukortól. Az íze nem társítható semmilyen gyümölcshöz. A csoki alig érződik.

 

12. Gloria erdei zselés: málna, egységára: 1330 Ft/kg. Pontszám: 4,4/10 pont  

Az illata málna aromás, mű. Az állaga megfelelően rugalmas, édessége picit túlzó, a csoki nem értékelhető. A málna aroma túl sok lett bele.

 

11. Gloria erdei zselés: bodza, egységára: 1330 Ft/kg. Pontszám: 4,7/10 pont  

Enyhe bodzás illat, de 12 kóstolóból csak 2 tudta eltalálni, hogy ez elvileg bodza illet. Küzdöttek a kóstolók az íz meghatározásakor is, volt málna, narancs íz, de bodzát egy kóstoló írt. Az állaga rendben van: rugalmas, zselés, bár a csoki elég vékony rajta.

 

10. Auchan, egységára: 2854 Ft/kg. Pontszám: 4,7/10 pont

Minimál csokis torta bevonó illat. Édesebb, mint ízesebb, talán citrusos ízjegyek érezhetőek (nem sikerült túl sok mindent írni az ízhez a pontozóknak). Az állaga kevésbé rugalmas, inkább kisebb zselédarabokra morzsolódik, a csokiból ízéből szinte semmi nem érezhető.

 

9. Glória classic narancsos-citromos, egységára: 1330 Ft/kg. Pontszám: 5,2/10 pont  

Enyhe csokis illat. Rugalmas, állag, elég édes, a talán! citrusos aromák nem természetesek.

 

8. Glória őszibarackos, egységára: 1199 Ft/kg. Pontszám: 6/10 pont  

Őszibarackos gumicukor illat (tehát aromás). A zselés állaga megfelelő, az édesség picit sok, a csokis-torta bevonós íz marad utoljára.

 

7. Glória ananászos, egységára: 1199 Ft/kg. Pontszám: 6,6/10 pont 

Páran eltalálták az ananász illatot, de többeknek nem sikerült. Az ananász jön ízben, elég jól, a zselé állaga megfelelő. A gyengesége a csoki: vékony és alig érezhető az íze.

 

6. LIDL zselés, egységára: 999 Ft/kg. Pontszám: 7/10 pont  

Erőtlen étcsokis illata van. A zselé állaga megfelel az elvárásoknak. Az édesség mértéke nekünk tetszett, nem volt gejl. Az zselé íze természetes, csak kevésbé intenzív. Míg a csoki csak a végén érezhető.

 

5. Bonbonetti, egységára: 3475 Ft/kg. Pontszám: 7,3/10 pont  

Citromos és narancsos, de a csomagolásuk ugyanaz, a kóstolók az illat alapján tudták megkülönböztetni őket először.

Narancsos: Jó illatú csoki, egyszerű narancsos íz, bár picit aromás. A zselé állaga rugalmas, jó beleharapni, a csoki finom.

Citromos: a csoki ugyanaz a jó minőség, mint a narancsosnál, és enyhe citromos illata van. A zselé rugalmas, a csoki finom, a citromos jelleg lehetne erősebb, természetesebb.

 

3. Chocco Garden meggy, egységára: 3426 Ft/kg. Pontszám: 7,9/10 pont  

Finom étcsoki illat, az állaga kiváló: rugalmas és tartalmas. Az íze eléggé meggyes, jobb féle aromával készült.

 

3. Chocco Garden alma, egységára: 3426 Ft/kg. Pontszám: 7,9/10 pont 

Érezhető már az illatából is, hogy jó minőségű csoki vár ránk. Az alma aromái inkább csak kóstoláskor érezhetőek, a finom étcsoki íze dominál jobban.

Lapozz