Nyáron a legjobban fogyasztott édesség. Gyerekek és felnőttek együtt rohamozzák meg a jégkrémes fagyasztóládákat. Nem ritka eset, hogy egyes üzletek nem képesek a fogyás ütemében újratölteni a fagyasztót. A legjobban a csokis borítású jégkrémek fogynak. Mi 20 féle pálcikás verziót találtunk és kóstoltunk, hogy Nektek ne kelljen!

Amikor azt gondoljátok, hogy egy jégkrémteszt az jutalomjáték a tesztelőknek, mert ebben a kánikulában egyfelől jobban esik a jégkrém, másfelől az, hogy málnás, karamellás, mentolos, vaníliás, mogyorós krémekkel töltött duplacsoki réteggel megáldott finomságokat kóstolhatunk, hogy az csak kellemes élmény lehet!

Nos, ezt jól gondoljátok 🙂

 

A TESZT MENETE

A beszerzésnél figyeltünk arra, hogy a jégkrémek bevásárlás után azonnal a mobil fagyasztóládánkba kerüljenek.

A tesztre beszereztük az összes országos láncban kapható csokiborítású jégkrémet a közép és felső árkategóriából.

A beszerzéskor nem volt szempont a jégkrém belsejének íze, szerettünk volna szélesebb repertoárt bemutatni nektek.

A tesztre összegyűlt 11 fős csapatnak a jégkrémeket egyenként szervíroztuk, hogy az olvadás a lehető legkisebb mértékben befolyásolja az eredményt. Az előkészítő és a kóstoló szobában is 21 fokra hűtöttük a hőmérsékletet.

A teszt szokásosan vakteszt volt, a kóstolók nem tudták, hogy mely cég melyik termékét kóstolják éppen.

ooo1.jpg

AZ ÉRTÉKELÉS SZEMPONTJAI

A teszten a legjobban a csoki minőségére és az egyedi ízek természetességére kellett odafigyelnünk. Van mentolos, málnás, karamellás, sima csokis, vaníliás krémmel töltött jégkrém is a teszten. Tehát ha mentolos, akkor a mentolosság természetességét értékeltük, ha málnás, akkor a málna természetes ízeit kerestük a jégkrémben. A jégkrém okozta teljes ízélmény volt a legfontosabb!

Minden esetben külön néztük a csokiborítás és a belső krém minőségét, de ezt átlagolva foglaltuk össze a táblázatunkban a cikk végén.

Az illatot is pontoztuk, de végül kihagytuk az átlagpont számításnál, mondom is miért. A mentolos és a meggyes jégkrémeknek volt jellegzetes illata, a többinek szinte semmi. Emiatt nem akartuk ezt a 2 jégkrémet előnybe hozni, így végül az illat pontok nem kerültek bele az átlag pontszámba, mivel nekünk, fogyasztóknak az íz és az állag a legfontosabb.

Az állagot 35% súllyal, az ízt 65% súllyal vettük figyelembe a végső pontszám kialakításakor.