A NAGY GRILLSAJT TESZTÜNK EREDMÉNYE

 

12. Mizo grillsajt, egységára: 2565 Ft/kg. Pontszám: 7,3/10 pont  

Sütés: mindkét oldalát pár perc alatt, olajjal bekenve, alufólián kell sütni. Ömlesztett sajt, kihívás elé állított minket a grillezése, mert hiába az olajjal bekent felület és az alufólia, a sajt leragadt. Az íze viszont jó, savanykás-ömlesztett sajtos.

 

10. ALDI BBQ grillsajt, egységára: 2854 Ft/kg. Pontszám: 7,8/10 pont  

Sajtkészítmény gouda sajttal, tojásfehérjeporral. 2-3 percig sütöttük mindkét oldalát. Apró lyukacsos masszív állagú sajt. Tényleg a gouda jellegzetes íze érezhető. A csomagolásán fel van tüntetve, hogy ez egy sajtkészítmény, mivel a tej/sajt összetevőkön túl tartalmaz keményítőt és tojásfehérje port is.

 

10. PENNY Mr. Grill grillsajt, egységára: 2675 Ft/kg. Pontszám: 7,8/10 pont  

Sajtkészítmény gouda sajttal, tojásfehérjeporral. 2-3 percig sütöttük mindkét oldalát. Apró lyukacsos masszív állagú sajt. Tényleg a gouda jellegzetes íze érezhető. A csomagolásán fel van tüntetve, hogy ez egy sajtkészítmény, mivel a tej/sajt összetevőkön túl tartalmaz keményítőt és tojásfehérje port is.

 

9. A Tejes grillsajt, egységára: 3177 Ft/kg. Pontszám: 7,9/10 pont 

Sütés: egy-egy oldal 2-4 perc alatt. Lágy állagú, kellemes illatú sajt. Oda kell figyelni a grillezésnél, mert a sütés kezdetén könnyen a rácsra tapad. A grillezés hatására létrejövő vékony bőr óvatos tűzön szépen megpirítható. A belseje lágy, omlós marad. A sajt jó ízű, savanykás-édes, egyszerűbb.

 

8. Somasajt grillsajt, egységára: 2000 Ft/kg. Pontszám: 8/10 pont

Nincs a sütés idejére infó, mi 3-3 percig sütöttük mindkét oldalát. Könnyen grillezhető. Nagy,  12 cm átmérőjű kör alakú sajt-szelet, ami egyedi méretű a mezőnyben. Sovány savósajt. A külső réteg szépen pirítható, a belseje puha marad. A sajt belső része inkább túrókrémes állagú, puha. Ízében egyszerű édes-savanyú tejízek keverednek.

 

5. FINO Ciproumi grillsajt, egységára: 2392 Ft/kg. Pontszám: 8,2/10 pont  

Nincs infó a sütésre a csomagoláson, így 3-3 percig sütöttük mindkét oldalát. Könnyen grillezhető sajt. Vékony, pirítható kéreg és puhább belső sajtállomány. Elég sós, így picit elviszi a sajt ízét, ami pedig finom lenne. Utóízében sós-savanykás.

 

5. LIDL Pilos grill sajt, egységára: 3107 Ft/kg. Pontszám: 8,2/10 pont  

Nincs infó a sütésre vonatkozóan a csomagoláson, így 3-3 percig sütöttük mindkét oldalát. Könnyen grillezhető sajt. Vékony, pirítható kéreg és puhább belső sajtállomány. Elég sós, így picit elviszi a sajt ízét, ami pedig finom lenne. Utóízében sós-savanykás.

 

5. Hajdú Sepenyős & Grillsajt, egységára: 3329 Ft/kg. Pontszám: 8,2/10 pont  

Sütés: 2-3 perc mindkét oldalon. Nyersen is lágyabb sajt, nedvesebb. Grillezés után is puhább állagú marad a sajt, de a kéreg lassú tűzön szépen barnítható. Kellemes, lágyabb íz, megfelelő sózással, kellemes tejes utóízzel.

 

3. Somasajt Halloumi sajt, egységára: 4190 Ft/kg. Pontszám: 8,3/10 pont  

Hevített, félkemény sajt, fölözetlen tejből. Nincs a sütés idejére infó, mi 3-3 percig sütöttük mindkét oldalát. Elég lágy, olvadós állagú, de mégis gyúrt sajtra emlékeztető a textúrája. Azonban túl olvadós ahhoz, hogy igazán meg lehessen pirítani. A legsósabb sajt a mezőnyben. Finom, intenzív sajtíz, a só miatt inkább savanykás utóízű.

 

3. Szarvasi grill mozzarella, egységára: 3327 Ft/kg. Pontszám: 8,3/10 pont  

Sütés: 1-1 perc mindkét oldalon. Lágyabb állagú lesz, mint a többi sajt, de ez elvárt, ez mozzarella. Pontosan sózott, finom sajtkorong. Natúr, egyszerű sajt ízek.

 

2. SPAR BBQ grillsajt, egységára: 2997 Ft/kg. Pontszám: 8,4/10 pont  

Sütés: az 1 cm vastag szeletek mindkét oldalát 2-3 perc alatt. Jól kezelhető a rácson. Nyersen masszívabb állagú. A sajt illata a grillezés után is érezhető.  Eltalált sózású, a belseje puha, de nem túl zsíros, a külső réteg nehezebben ég oda, lassú tűzön szép ropogós lett.

1. TESCO grill sajt, egységára: 2913 Ft/kg. Pontszám: 8,5/10 pont  

Sütés: 1 cm vastag szeletek mindkét oldalát 2-3 perc alatt. Nyersen is masszívabb állagú. A sajt illata a grillezés után is érezhető.  Nagyon jó sózású, finom sajt, kellemes édes-savanykás, érett sajt utóízzel. A belseje puha, a külső réteg nehezebben ég oda, lassú tűzön szép ropogós lett.

 

1. LIDL Bluedino, egységára: 2913 Ft/kg. Pontszám: 8,5/10 pont  

Sütés: 1 cm vastag szeletek mindkét oldalát 2-3 perc alatt. Nyersen is masszívabb állagú. A sajt illata a grillezés után is érezhető.  Nagyon jó sózású, finom sajt, kellemes édes-savanykás, érett sajt utóízzel. A belseje puha, a külső réteg nehezebben ég oda, lassú tűzön szép ropogós lett.