Bár még javában tart a nyár, a boltok polcain már megjelentek az iskolafelszerelések. Érdemes már most átgondolni, hogy mire lesz szüksége szeptemberben a gyerkőcnek, mert most még nagyobb kínálatból tudunk választani. Az egyik legfontosabb felszerelés a kisdiákok számára a tolltartó. Ezért megnéztük, hogy töltött tolltartóból milyen a választék és leteszteltünk 8 országosan kapható terméket.

HOL VÁSÁROLTUNK?

A tolltartókat az Auchan, Spar, Lidl, Penny, Tesco üzleteiben szereztük be. Most öten vettünk részt a tesztben, mindannyian gyakorló szülőként.

Megnéztük, hogy a töltött tolltartóknak milyen a felszereltsége, fontos szempont volt, hogy olyan eszközök legyenek benne, amelyek jó minőségűek, és hasznosak. Leginkább az alsós tanulókra fókuszáltunk, hiszen nekik még nagyon fontos, hogy könnyen megtaláljanak mindent, amire egy-egy tanórán szükségük lehet.

A TESZTELÉS FOLYAMATA

A teszt során az alábbi szempontokat vettük figyelembe:

A tolltartó minősége: varrások, anyagminőség, cipzározhatóság.

A tolltartó beltartalma:

– felszereltsége: hány darab található benne

– minőség: filctollak, színes ceruzák, grafitceruzák, tollak minősége, hegyező, radír

A tolltartó ára: a minőség mellett fontos szempont volt az ár is.

 

MIÉRT A TÖLTÖTT TOLLTARTÓ?

A töltött tolltartók furcsa módon nem mindig kerülnek többe, mint ugyanazon tolltartó üres változata. Ez a gyártók / forgalmazók piaci stratégiája is lehet a töltött tolltartó népszerűsítésére, hiszen így egyben megvásároljuk az összes szükséges “írószerszámot” egy adott márkából.

A ceruzák, filcek, vonalzók, a radir, a hegyező értéke külön 1.000 Ft-nál is többe kerülhetnek. Ezért érdemes a töltött tolltartók között körülnézni. Ráadásul már nem minden üzletlánc gyártat sajátmárkás tolltartót, inkább leakciózzák a márkás termékeket.

 

A TESZT EREDMÉNYE

 

8. TESCO Oxybag, egységára: 1399 Ft/tolltartó. Pontszám: 5/10 pont 

A filctollak kicsik, nem élénk színűek és a kupakot nagyon nehéz visszatenni a filcekre. A színes ceruzák alig látszanak. A hegyező kitöri a ceruza hegyét. A radír jól eltűntette a ceruzát. 15 cm-es egyenes vonalzó található benne. A cipzár körül nagyon vékony anyag van, emiatt nem könnyű becipzározni.