Nemcsak a gyerekek várják minden évben a jégkrém szezont, hanem a felnőttek is. Évente kb. 3-4 liter az egy főre eső jégkrém fogyasztás Magyarországon. A családi kiszerelésű jeges finomságok mellett a legjobban a csokis borítású jégkrémek fogynak. Mi most a ropogós csokiborítású pálcikás verziót kóstoltuk, hogy Nektek ne kelljen ezzel vesződni 🙂

A JÉGKRÉM TÖRTÉNETE

A jégkrém története a fagylalt történetével kezdődik. Fagylaltot valószínűleg először a kínaiak készítettek, mintegy ötezer évvel ezelőtt már hóból, tejből és gyümölcsökből. A történelem sok fagylaltkedvelő hírességet tart számon, így például Nagy Sándor a katonáinak szolgáltatta fel a jeges édességet élénkítő hatása miatt, Hippokratész betegeinek ajánlotta gyógyírként, Nero császár több száz kilométerről is képes volt jeget hozatni a különleges édesség elkészítéséhez.