Az ömlesztett sajtokkal már mindannyian találkoztunk, vagy tömlős, vagy körcikkelyes kiszerelésben. Sokan vaj vagy margarin helyett használjuk. Mivel kenhetőek, ezért a szendvicsekbe kiváló, mert ad egy plusz puha állagot a zsemle és a felvágottak közé. Mi most 12 körcikkelyes, natúr ömlesztett sajtot vakteszteltünk, hogy megtudjuk melyik a legfinomabb!

AZ ÖMLESZTETT SAJTOK A MAGYAR ÉLELMISZERKÖNYVBEN

A Magyar Élelmiszerkönyv meghatározása szerint az ömlesztett sajt olyan élelmiszer, „amelyet sajt(ok)ból, a víz és a zsírbeállításhoz szükséges tejzsír és egyéb tejtermékek hozzáadásával, ömlesztéssel állítanak elő. Ez utóbbiak mennyisége legfeljebb annyi lehet, hogy a végtermékben a tejcukor mennyisége ne haladja meg az 5%-ot (m/m).” Az ömlesztett sajthoz ízesítőanyagok is adhatók, cukor kivételével.