Szeretjük a változatosságot a fűszerek terén, mert izgalmasabbá teszik akár egy húsétel, akár köret vagy saláta ízét is. A fűszerkeverékek ebből a szempontból nagyon jók, bár nem könnyű megtalálni, hogy a saját ízlésünknek melyik a legmegfelelőbb. Ezért most az országosan kapható gyros fűszerkeverékeket teszteltük, hogy megtaláljuk azt a fűszerkeveréket, amit bátran használhatunk egy finom otthoni gyrosozáshoz.

A FŰSZERKEVERÉKEKRŐL

Mivel a só legolcsóbb alapanyag, ezért beszédes, ha a fűszerkeverék só tartalma magasabb, mint 60%. A vakteszten azt tapasztaltuk, hogy a magas sótartalmú fűszerek nem képesek igazi fűszeres ízt adni a csirkehúsnak, ami persze nem feltétlenül gond, mert úgy is lehet finom. Viszont, ha a natúr ízeket keressük, akkor felesleges fűszerkeveréket használni.