Íz: legyenek intenzív, természetes ízek, mellékízek nélkül. A legfőbb íz hiba az alacsony ízintenzitás, jellegtelenség. 2 termékben nem volt zöldbab, de emiatt nem vontunk le pontot, ha többi összetevő íze jól érezhető volt és persze finom.

 

A NAGY MEXIKÓI ZÖLDSÉGKEVERÉK VAKTESZT EREDMÉNYE

 

11. COOP, egységára: 887 Ft/kg. Pontszám: 6,4/10 pont  

Enyhe intezitású sárgarépás, kukoricás illat. A bab kissé túlérett, a többi összetevő puha. A kukorica íze a legintenzívebb, a többi zöldség kevésbé adja ki a zamatát.

img_8669.jpg

 

10. S-Budget, egységára: 479 Ft/kg. Pontszám: 6,6/10 pont  

Kukorica és borsó illat érezhető leginkább. Kicsit rágós a kukorica, a többi zöldség állaga jó. A sárgarépa édessége dominál, a többi zöldség alacsonyabb ízintenzitású. Nincs benne bab.

 

9. Auchan, egységára: 499 Ft/kg. Pontszám: 6,9/10 pont  

Bab, borsó illat. Nem rágós, de masszívabb állagú zöldségek. A répa, a borsó íze érezhető leginkább.

 

7. Hajdúkert, egységára: 1220 Ft/kg. Pontszám: 7,1/10 pont  

A kukorica illata mellet még a borsóé fedezhető fel. Az állag megfelelő, egyik összetevő sem rágós. A kukorica és a borsó íze intenzívebb a többi összetevőénél.

 

7. PENNY, egységára: 479 Ft/kg. Pontszám: 7,1/10 pont  

Enyhe vegyeszöldség illat. A kukorica kissé túlérett, de a többi zöldség jó állagú. A keverékben található zöldségek természetes ízűek, közepes ízintenzitással.

 

5. REÁL, egységára: 665 Ft/kg. Pontszám: 7,2/10 pont  

Bab, kukorica, borsó illat. Jól átfőtt, puha zöldségek. Íze közepesen intenzív. A bab, kukorica és borsó érezhető leginkább kóstoláskor.

 

5. LIDL, egységára: 479 Ft/kg. Pontszám: 7,2/10 pont  

Kellemes vegyes illat. A zöldségek jól megfőttek, a bab kissé rágós. A kukorica édes, a többi zöldség íze is jól érezhető, leginkább a kukoricáé és a borsóé.

 

3. Sprint, egységára: 820 Ft/kg. Pontszám: 7,4/10 pont  

Sárgarépás, kukoricás illat. Az összetevők jól átfőttek, nem rágósak. A sárgarépa íze érezhető legjobban, majd a borsó és a csemegkukorica finom zamata. Nem tartalmaz zöldbabot.