A diéta egyik legfinomabb segítője a mexikói zöldségkeverék, amit pár perc alatt készre párolhatunk és alacsony kalória tartalmának köszönhetően hatékony kisérője a natúr sülteknek. Persze, ha nem akarunk diétázni, akkor ott van a másik legfinomabb dolog, ami a mexikói zöldségkeverékből készülhet, a mexikói saláta: a megpárolt zöldségkeveréket összekeverjük tartármártással. Szóval itt volt az ideje zöldségkeverék vaktesztnek, amire beszereztük az országosan kapható gyorsfagyasztott mexikói zöldségkeverékeket.

bor1_98.jpg

A GYORSFAGYASZTOTT MEXIKÓI ZÖLDSÉGKEVERÉKRŐL

A gyorsfagyasztásnak köszönhetően ez a típusú zöldségkeverék őrzi meg legjobban az összetevők természetes és friss ízét.

A mexikói zöldségkeverék főbb összetevői:

– darabolt pirospaprika,

– csemegekukorica,

– zöldborsó,

– sárgarépa,

– zöldbab,

– esetleg vörös, szemesbab.

A teszten csak olyan termék vett részt, ami natúr, tehát sem só, sem fűszer, sem szósz nincs hozzáadva.

Leggyakoribb ételek mexikói zöldségkeverékkel:

– mexikói saláta tartármártással,

– köret sózva,

– köret enyhén csípős szósszal,

– tepsis húshoz köret sütve,

– rizzsel kevert köret.

 

A TESZT MENETE

A tesztet, ahogy mindig, most is a Magyar Ár-Érték Arány Kutató Egyesület tagjai végezték, 12-en

A beszerzéskor fagyasztóládát vittünk magunkkal, hogy szállítás alatt a fagyasztott mexikói zöldségkeverék ne olvadjon fel.

A tesztre az országosan kapható, fagyasztott, ízesítetlen fagyasztott mexikói zöldségkeverékeket válogattuk be.

A zöldségkeveréket megpároltuk és szűrés azonnal szervíroztuk a kóstolók elé, hogy az illatot konkrétabban érezzék és az állagot is pontosan, fogyasztáskori hőmérséklete alapján értékelhessék.

 

ÉRTÉKELÉS MENETE

Illat: az összetevők jellegzetes illatait vártuk. Az nem volt gond, hogy csak 1-2 zöldség illata volt érezhető, ha azok természetesek és intenzívek voltak. A jellegtelen vagy idegen illatokat lepontoztuk.

Állag: a fagyasztott zöldségkeveréknek meg kell őriznie a zöldség friss állagát. A héj nem lehet rágós, a belső résznek rugalmasnak, mégis könnyen fogyaszthatónak kell lennie. 2 típusú hibával találkoztunk:

1. A csemegekukorica héja kemény, rágós, de a belső állomány puha

2. A zöldbab szálkás.

Ennek oka leginkább a késői betakarítás vagy a rossz fajtaválasztás.