Reggeli sült baconnel és tojással, ebéd baconbe göngyölt szűzpecsenyével vagy B menüben juhturós sztrapacska pirított baconnel? Mindegyiket imádjuk és ennél még jóval több ételünket teszi tökéletessé ez a szalonna. Kíváncsiak voltunk a bolti választékra, ezért vaktesztekjtük most a 15 országosan kapható szeletelt bacont! Melyik lett a tesztgyőztes? Lássuk!

A MAGYAR ÉLELMISZERKÖNYV NEM SZABÁLYOZZA KÜLÖN A BACON-T

A Magyar Élelmiszerkönyv sózott, füstölt, sózott-pácolt és sózott-pácolt-füstölt-főtt, továbbá sült szalonnákat, valamint angolszalonnát különböztet meg. Előállításuknál megengedett a gyorspác és a füstaroma is. A hagyományos pácolás során a húskészítményt tartósítják, íz- és megfelelő szín elérése céljából étkezési sót, nitriteket vagy nitrátokat és más összetevőket tartalmazó oldatba merítik, vagy felületüket ezen anyagok keverékével bedörzsölik és pácérettségig érlelik. A gyorspácolás abban különbözik a hagyományos páctól, hogy itt a húskészítmény egyes alapanyagaiba, szöveti részekbe a páclevet vákuum alatt, vagy fecskendezéssel juttatják be.