A tartósítószer nélkül készült húsipari termékek a hagyományos tartósítási technológiákhoz nyúlnak vissza. Jóval nagyobb körültekintés szükséges a gyártás során, így az elért minőség is magasabb szintű lesz. Nagy várakozással vetettük ezért bele magunkat a LIDL legújabb termékcsaládjának, a mesterséges adalékoktól mentes PIKOK Pure-nak a tesztjébe. Felvágottakat, kolbászokat és virsliket kóstoltunk, de a kapott eredmény minket is meglepett.

img_2041.jpg

 

A PIKOK Pure termékcsaládban jelenleg 10 szeletelt felvágott, szalámi, kolbász és 2 fajta virsli található. Minden termék adalék-, színezék- és tartósítószermentes. Mi megkóstoltuk az összeset, és összegeztük Nektek a tapasztalatainkat!

SZALÁMIK ÉS KOLBÁSZOK

PIKOK Pure nemespenészes paprikás szalámi, érezhetően füstös, erősebb pirospaprikás, nemespenészes illatú. Megfelelően száraz állagú az érleléstől, finom és természetes fűszerpaprika zamata van.

PIKOK Pure nemespenészes csemegeszalámi: érett, elvárt halvány nemespenész illat, a pác illata a fűszerekkel is megjelenik. Finom, ízében is érett, kiváló állagú, natúr jellegű szalámi.

PIKOK Pure Piknik szelet enyhén borsos, fokhagymás illatú. Homogén vékony szeletek, ízében érezhető a füst, bors és a fokhagyma. Finom fűszerezésű, kategóriájában kiemelkedő minőség.

KOLBÁSZOK

PIKOK Pure Szárazkolbász szeletelt, Gyulai: intenzív fokhagymás, pirospaprikás illata van. Kellemesen száraz, mégis rugalmas állagú, elvárt-szép piros színe van a megfelelő mennyiségű és minőségű pirospaprikától. Jellegzetes fűszerpaprika íz és a fokhagyma dominál, de érezni a köményt és borsot is.

PIKOK Pure Szárazkolbász szeletelt, Békéscsabai: nagyon intenzív, finom fűszeres illat, egyensúlyban van a paprika és köményillat, telt-határozott. Az állaga kellően száraz, érlelt. A fűszerek, bors és köménymag darabosan is jelen vannak, a pirospaprika pedig telt színt kölcsönöz. Megfelelő sózású és bátor, házias fűszerezésű szárazkolbász.

Pikok Pure páros szárazkolbász: finom füstillatú, rugalmas állagú kolbász. Legjobban a pirospaprika és a bors íze érződik, nagyon enyhén csíp, de tényleg alig érezhetően.

FELVÁGOTTAK SERTÉSHÚSBÓL

PIKOK Pure füstölt-főtt szeletelt karaj: babérleveles, zelleres illat. A füstillat nem túl erős. Az állaga megfelelő, nem rágós, minimál nedves. A füstöt kevésbé, a fűszereket annál jobban érezni, homogén ízek, zeller, babér. Szép színhús.

PIKOK Pure sertés párizsi: csipetnyi zöldfűszeres illat, borsos, homogén, roppanós állagot tapasztaltunk. Ehhez képest az íze pikánsabb, borsosabb, amit ehhez az intenzitáshoz igazított sózás kísér. Jó példa arra, hogy megfelelő alapanyagból minőségi párizsi készíthető.