Már túl vagyunk az iskolakezdésen. Iskolatáska, könyvek és füzetek már rég beszerezve, de a szülők figyelme nem lankadhat továbbra sem, hiszen arról is kell gondoskodniuk, hogy gyermekeik megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasszanak minden nap, az iskolában is. Ennek legegyszerűbb módja, ha finom és egészséges italokat rakunk az iskolatáskába, amiken ráadásul van egy cuki medve vagy mesefigura. Ezért teszteltük azokat a gyerekitalokat, amelyek kis kiszerelésűek és 25%-nál magasabb a gyümölcstartalmuk.

borito_14.jpg

 

TESZTELÉS MENETE

A vaktesztet mi, a Magyar Ár-Érték Arány Kutató Egyesület tagjai végeztük el. Mivel a kóstolt italok egészséges alapanyagokból készültek, ezért a tagjaink 3 gyermekét is be tudtuk vonni a tesztbe (5, 9, 14 évesek).

Tesztre a 25%-nál magasabb, de nem 100%-os gyümölcstartalmú ivóleveket válogattuk be. Fontos szempont volt a kis kiszerelés, a mesefigurás vagy állatos kép a csomagolóanyagon, amivel a gyermekek figyelmét keltik fel. 2 ivólé lesz a tesztben, ami 900 ml-es, de kifejezetten a gyermekeket célozza a marketingje a csomagolóanyagával.

A tesztre az országos élelmiszerláncokban vásároltunk be. A tesztre számozott poharakba készítettük elő a kóstolóknak az italokat, nem tudták, hogy milyen ízt vagy melyik gyártó termékét kóstolják.

Kóstolás előtt felráztuk az italokat, hogy az amúgy teljesen normális folyamat eredményeképp leülepedő rost anyagok újra elkeveredjenek.