1. Tihany grill camembert, egységára: 4494 Ft/kg. Pontszám: 8,6/10 pont  

Sütés: fóliában 2-3 perc, forgatva. Különleges állagú, egyenletesen olvad meg a sajt belseje. A camembert íze tartalmasabb lett a sütéstől, mégis lágyabb. A füstmentes íznél egyedi édes-kesernyés camembert ízjegyeket éreztünk. A mezőny legszebb nemespenész rétege ennek a sajtnak volt.

Bár azt írják a csomagolásán, hogy a rácsról levéve várjunk vele 2-3 percet fogyasztás előtt, mert kifolyhat a belseje. Mi meg pont szeretjük frissen, olvadósan is megkóstolni. Egy szelet bagettel magában vagy egy kis áfonyalekvárral összetunkolva mennyei csemege.

img_4256.jpg

camembert_2.jpg

 

ÖSSZESÍTÉS

AJÁNLÁS

Szerintünk a camembert sajtot alufóliás csomagolás nélkül kisütve is érdemes megkóstolni. Lassú tűzön, odafigyelve, épp hogy csak kapjon egy kis barna színt.

img_4336.jpg

Nyugodtan próbáljuk ki a hozzáadott lekvárokat, fűszereket. Érdekes volt látni, amint az vörösáfonyalekvárba tunkolva a férfi tesztelők konstatálták, hogy talán az édes íz a hölgyeknek jöhet be jobban, és hasonló gondolatokat osztottak meg egymással. Közben meg szépen lassan fejenként elfogyott egy camembert korong, az áfonyalekvárral együtt.