A NAGY CSÍPŐS KOLBÁSZ TESZT EREDMÉNYE

12. Tauris Gyarmati csípős páros, egységára: 3311 Ft/kg. Pontszám: 3,8/10 pont  

Jó keménység, nagyobb darálású hús, világos szín. Az illata kolbászhoz képest teljesen jellegtelen, se fűszer, se füst. Az ízében a pirospaprika érezhető, bors talán, de további fűszerek nem érezhetőek. A csípősség intenzív. Az állaga gyurmás-túl homogén. A Magyar Élelmiszerkönyv szerint ez a termék nem kolbász, igaz nem is írták rá.

 

11. Finomino csípős kolbász, egységára: 3195 Ft/kg. Pontszám: 5,6/10 pont 

Intenzív füstillat. Kevésbé érett alapanyag, a paprika nem szívódott át a zsírgömbökbe. A füst íze érezhető, ezentúl a pirospaprika és fokhagyma. Puha, inkább lángolt kolbász. Enyhén csípős.

 

10. TESCO csípős kolbász, egységára: 3883 Ft/kg. Pontszám: 5,8/10 pont  

Érezhető füstillat. Kemény, rugalmas állag. Közepes méretű darálással. Nagyon világos szín. Vágás során a zsírgömbök elnyúlnak, ami azt jelenti, hogy még érhetett volna a kolbász. Az íze fokhagymás, paprikás. Alig csíp.

9. Címeres ördög karika kolbász, egységára: 3297 Ft/kg. Pontszám: 7,3/10 pont 

Markáns paprikás, fokhagymás illat, viszont gyenge füstillat. Szép márványozott állag, jól elkevert alapanyagok. Megfelelő mennyiségű pirospaprika. Puhább állagú, kellemesen csípős, pirospaprikás, borsos, fokhagymás íz.

 

8. Csabai páros kolbász, csípős, egységára: 4660 Ft/kg. Pontszám: 7,8/10 pont 

Füstös, köményes illat. Kisebb-közepes darálású, szépen paprikázott, egészköményes állag. Elég sós, a fűszerek intenzívek. Az állaga puhább. Kellemesen csíp.

 

7. COOP Makói csípős páros kolbász, egységára: 3145 Ft/kg. Pontszám: 8/10 pont 

Enyhe füst és erősebb paprika-fokhagyma illat. Kisebb darálású, homogén textúra. Jól paprikázott, szép szín. Klasszikus paprikás-borsos, fokhagymás fűszerezés, de enyhe intenzitással és csípősséggel.

 

6. Gyulai csípős parasztkolbász, egységára: 3711 Ft/kg. Pontszám: 8,1/10 pont

Füstös, fokhagymás, paprikás illat. Szépen márványozott, közepes méretre darált húsból készült kolbász. Közepesen csípős, így a füst, fokhagyma és paprika íze is jól érezhető.

img_8416.JPG

 

3. Csabai csípős pároskolbász, egységára: 3177 Ft/kg. Pontszám: 8,2/10 pont 

Füstös, köményes illat. Kisebb-közepes darálású, szépen paprikázott, egész köményes állag. A fűszerek intenzívek. Az állaga megfelelő, érettebb. Kellemesen csíp.

 

3. Darnó Hús Szigetközi pokolian csípős kolbász, egységára: 4998 Ft/kg. Pontszám: 8,2/10 pont

Nagyon kellemes füstillat. Kicsi-közepes darálású, szépen paprikázott, láthatóan jó alapanyagból készült. Jó minőségű fűszerpaprika, fokhagyma íze érezhető legjobban, de a természetes füst kíséri mindezeket. Elég csípős kolbász.

 

3. PICK Míves csípős páros kolbász, egységára: 5495 Ft/kg. Pontszám: 8,2/10 pont

Házias füst és paprika illat. Szép piros, jól elkevert alapanyag. Kis-közepes darálású hús. Markáns, finom paprikás, érett íz. A bors, a kömény, az enyhe fokhagyma és a kellően csípős paprika aránya házias jelleget ad ennek a kolbásznak.

 

2. Gyulai Pokol kolbász, egységára: 6396 Ft/kg. Pontszám: 8,6/10 pont

Mennyei füstillat. Tökéletes a vágási felület. Homogén, fűszerpaprikával kellően átitatott, szép szín, látszódik az egész kömény. Teljesen érett kolbász (szárazabb, de pont jó). Ízben kellemesen, de erősen csípős, füstös, házias, érett jelleg. A fűszerezése és az összetevők arányai a fogyasztó ízléséhez lettek beállítva.