A nyár sláger italát, a barackos Ice Teákat kóstoltuk, hogy felmérjük ezt a piacot is. A bolti ice teák egyszerű italok, amik fekete tea kivonatot, őszibarack levet és aromát, cukrot és/vagy édesítőszereket és némelyikük tartósítószert is tartalmaz. Nem olyan rossz a helyzet Ice Tea fronton, de azért mellé lehet nyúlni egy-egy termékkel. Jöjjön a 24 országosan kapható őszibarackos Ice Tea vaktesztje!

A JEGES TEA TÖRTÉNETE

A jeges teát 1904-ben “véletlenül” találták fel, a St. Lousie-i világkiállításon. A legújabb és legmodernebb technikai vívmányok mellett az angolok szerették volna megismertetni az amerikaiakat Európa trendi italával, a fekete teával. Az USA-ban addig csak a zöld tea vált népszerűvé, ezért szerette volna a fiatal, brit Richard Blechynden megismertetni az indiai és ceyloni fekete teákat. A kiállítás meleg nyári napján azonban senki nem érdeklődött a forró ital iránt. Így találta ki, hogy jégkockát tesz bele és úgy kínálja. Hatalmas lelkesedést váltott ki az emberekből az új ital – így megszületett a jeges tea! (forrás: demmers.hu)

TESZT MENETE

A teszten most 9-en vettünk részt.

Az ice teákat a COOP/ SPAR/ TESCO/ REÁL/ Auchan/ LIDL/ ALDI/ PENNY üzletekben vásároltuk. Mind a márkás, mind a sajátmárkás termékek bekerültek a tesztbe.

A teákat 8 ºC-ra hűtöttük be. A tételek között vízzel öblögettünk.

ÉRTÉKELÉSI SZEMPONTOK

Illat: természetes őszibarack és tea illatot vártunk, az ettől eltérő aromájú teákat lepontoztuk

Állag, jólesett-e: itt azt pontoztuk, hogy innánk-e belőle még egyszer, tehát, ha mondjuk az íze gyengébb intenzitású volt, de amúgy természetes volt a tea, akkor itt még kaphatott magas pontot.

Íz: Hagyományos fekete tea íz és a természetes őszibarack zamat harmonikus keveréke volt az elvárás. Az enyhébb, de természetes teákat nem pontoztuk le, csak a furcsa ízűeket.