KÖVETKEZTETÉS

Az Allyos vagy egy hozzá nem értő ember pénzügyi bukása, vagy 2 lehetőség van.

1. A jövőben az Allyos annyira túlárazza a webshop termékeit, hogy az fedezze a nyereményjátékok buktáját

2. Piramisjátéknak szánták, tehát az exponenciálisan növekvő taglétszám befizetéseiből finanszírozzák a régi tagok által vett termékeken realizált veszteséget.

 

AMI KIVERTE A BIZTOSÍTÉKOT

Joe többször is említette, hogy olyan hihetetlen influenszer kampányt sikerült összehoznia, hogy a kampány ideje alatt annyi látogató érkezett az Allyosra, hogy lefagytak a szerverek. Bizony.

Elkezdtük keresni ennek az influenszer kampánynak a nyomait. Sajnos megtaláltuk!

Az első eleme ennek Zsozéatya volt, akivel érdekes stílusban beszélgettek a nyertesekkel. Nevetgéltek, átadták a nyereményt, és Joe végig dőlt Zsozéatya poénjain. De ebben, ezen túl semmi ártó dolgot nem láttunk. 19:55-től van a nyereményátadás érdemi része.

A kampány másik kulcsfigurája volt Farkas Timi, akinek 220.000 feliratkozója van a Youtube-on és úgy látjuk, hogy a tizenévesek a fő nézői. Itt az ő videója az Allyosról, érdemes végignézni:

Miről is beszél benne?

1. Felkérésre készítette a videót.

2. Az Appstore szerencsejátéknak minősítette, ezért 17 éven aluliak nem használhatják, de ha ki akarod próbálni, és fiatalabb vagy, akkor csak állítsd át az életkorodat és le tudod tölteni!

3. Elmondja, hogy mekkora jó alkalmazás ez.

4. Elmondja, hogy csak úgy vállalta a videót, hogy az ő (Farkas Timi) követői ingyen kipróbálhassák egy termékkel az Allyost.

5. Bemutatja az alkalmazást, amivel szerinte csak nyerni lehet

Már az is elég durva, hogy egy fiatal, pénzügyekben láthatóan teljesen járatlan lány megpróbál rábeszélni egy ilyen szolgáltatásra fiatalkorúakat, még úgyis, hogy csalniuk kelljen az Appstore-ban. Ezt a videót 170.000-en látták.

És a komment, ami végleg bebizonyította, hogy mennyire ártalmas is lehet egy ilyen fiatal influenszer később az én kislányomra, az a következő:

“Szia timii!❤️ először is nagyon tetszik ez az alkalmazás és rögtön rá kaptam és regisztráltam az appra. Szavaztam is az Applewatch-ra is amikor elmondtam apukámnak hogy ez milyen menő alkalmazás és hogy milyen hasznos. Majd ezek után apukám is kiváncsi lett rá ezért megmutattam neki a videót. Azután hogy megnézte a videót rögtön azt mondta hogy ez egy átverés. Eggyaltalan nem értettem vele egyet, mikor elmagyarázta hogy miért átverés… azt mondta hogy tényleg nagyon jó, de rátért a lényegre hogy oké hogy szavazol a termékre de mondjuk amit mondtál hogy 400$ kell mondjuk egy iPhone-ra, viszont a négyszázból 1% az esélye hogy megnyered a termeket. (Tudom szerencsejáték) de ha nem gyűlik annyi pénz össze hogy kisorsolják a tárgyat akkor ugye vissza kapod a pénzed “elvileg”. De ha nem te nyersz akkor a dollárjaid amit beleadtál a termékre azok akcióvá változnak arra a termékre. Na most ha akciót is kapsz a termékre akkor is olcsóbban tudod megvenni az adott terméket bárhol máshol! Nem akartam semmi negatívumot átadni neked ezzel csak mondom egy ha nincs igazam akkor nyugodtan irj vissza! Sőt örülnek neki� Timii fan �”

 

Joe válaszolt a kb 14 éves lánynak:

“Az Allyos egy közösségi áruház. A közösségi áruház egy hybrid áruház ami két oldalbol áll, egyik oldalon a közösségi aruhazbol ahol minden termék átlag 20%-al drágább mert ez a cég bevétele, viszont minden termék árát együtt dobjuk össze, másik oldalon pedig a Piacterbol, ahol haszon nélkül nagyker áron vannak a termékek. Ott annyival jarulsz a vasarlashoz amennyivel szeretnél, ha nem jön össze az ára időn belül akkor sikertelen volt, mindenki visszakapja a pénzét. Ha osszegyult, egyvalaki megkapja annyiert amennyit beletett. Mindenki mas pedig a másik oldalon, a piacteren az eleve haszon nélkül mar extra nagyker áron tud vásárolni és itt még ezen termékek arabol lejön a sikertelen közösségi vasarlasban gyűjtött kedvezmény. Tehát tuti itt jársz a legjobban, ha nem azonnal kell a termék.”

Először is lehet, hogy a lány végül hallgatott az apukájára, de nem vagyok benne biztos. Megrázott. Elképzeltem, hogy milyen lehet apaként megélni azt, hogy egy tini influenszer szava áll szemben az enyémmel és a lányom nem hisz nekem.

De a lényeg az, visszatérve az Allyosra, hogy kiskorúakat vesznek rá Farkas Timi influenszer segítségével az alkalmazás használatára! Mondanám, hogy nem hibáztatom Farkas Timit, inkább a szüleit, akik nem figyelnek rá, hogy a lányuk miből keresi a pénzét, de mivel Farkas Timi influenszernek hívja magát, így tisztában van a felelősségével is.