BBQ grill lazac: Imádjuk a halakat, a gyerekek is. A lazac pláne kedvenc, színhús. Rácsra téve a bőre az első fordításnál le is esik, tálcán sütve rajta marad. Mindhárom fűszerezés (borsos, mediterrán, korzikai=olajos, mustáros) nagyon eltalált, ugyanis nem túl intenzív, így megmarad a lazacfilé natúr íze is, ami a fűszerekkel és a füsttel finom grillélményt eredményez.

A kiszerelése 125g, ami egy komplett grill menüben (kolbász, sajt, húsok) pont elég, de ha több halat szeretnénk enni, akkor árban is jobban járunk, ha veszünk halfilét akár az ALDI-ban is és magunk fűszerezzük.

Megéri a hal mellé venni az ALDI-s BBQ koktélszószt, amibe jó mártogatni a halacskát, finom majonézes-enyhe fűszeres kíséretet ad a lazac ízének.

img_3593_1.jpg

 

GRILLSAJTOK

BBQ paprikás-chilis grillsajt: 4 darab sajtkorong a csomagolásban. Elég gyorsan megsül a grillrácson és nem folyik szét. A chilis paprikás kellemesen csíp és a fűszerpaprika és bors pikáns ízt ad. A társaság felnőtt tagjainak kedvence volt.

BBQ paradicsomos-bazsalikomos grillsajt: ami miatt szerettük nagyon, az az volt, hogy a paradicsom íze alig érezhető és így a sajt és a bazsalikom miatt pestos zamatot éreztünk. Nagyon finom grillsajt.

BBQ goudás grillsajt: a fűszer a gouda, ami intenzívebb, zamatosabb grillsajttá teszi. Igazából mindenhez passzol, a gyerekek nagyon szerették.

BBQ grill camembert: aki szereti a camembert sajtot, az már biztos rádobta a rácsra, hogy olvadjon meg a közepe, a külső nemespenészes kéreg pedig kapjon füstízt. Ez a natúr camembert pont ilyen lett, nagyon sajnáltuk, hogy csak 2 csomagot vettünk, mert az is megkóstolta, aki előtte soha, és hát gyorsan elfogyott 🙁

A chilis lapkasajtot magában kóstoltuk, és chilis-paprikás lapkasajt íze van 🙂

MUSTÁROK

Ennél az 5 íznél jöttek ki leginkább az ízlésbeli különbségek a vendégek között.

BBQ Delikat: Krémes, hígabb állag. Savanykás natúr mustár, halvány torma utóízzel. Kellemes, egyszerű szósz, jól kíséri a grillkolbászok, sültek ízét.

BBQ Pikant: Bárkinél keveredhetett már össze a sült kolbász mellé kinyomott torma és a mustár. Van, akinek ez nagyon bejön, van aki nem szereti a tormát a mustárral keverni. Pikáns, csípős és édes-keserű a torma-mustár ízpárosa.

BBQ: würzig: kóstolás előtt érdekes párosításnak tűnhet a sör és a mustár, de kóstolás után egy új ízzel gazdagodunk. Passzol a sör íze a mustárhoz, amit tovább árnyaltak azzal, hogy édessé tették a mustárt. A termékben pilzeni sör (16%) van.

BBQ Zwiebelsenf: Krémes állag, pici hagymadarabokkal. A domináns íz a mustáré, de a hagyma kiváló párosítás. Kontrasztos édes-savanyú zamat.

BBQ Dijonsenf: természetesen csípős és tartalmas mustárízt éreztünk. A csípősség viszonylag hamar lecseng és utóízében jó minőségű natúr mustár marad.

 

BBQ SZÓSZOK

Minden üveget cseppmentes kupak zár.

BBQ Koktél szósz: tartáros illat, majonéz állag. Pirospaprika, a tartármártás íze, tehát édesebb, de a bor és ecet miatt van benne savanyú íz is. A lazac mellé jó választás.

BBQ Édes chili szósz: édes paprika illat, nem tolakodóan édes, finom paprika, nem túl csípős, kellemes, enyhe hagymás-chilis utóízzel.

BBQ Chili szósz: paradicsomos, borsos illat. Hígabb állagú. Édes-csípős íz a markáns, mellette érezhetőek a fűszerek. Először hagymadaraboknak hittük a pici apró reszeléket benne, de a csomagolásról tudtuk meg, hogy uborkadarabok.

BBQ Barbecue szósz: Édes szósz, markáns füstös ízzel, a paradicsom és a paprika egy újabb íz benne, finom fűszeres, nem volt csípős, kiváló ár/érték arányú termék, mindenkinek ízlett.

BBQ AJVÁROK

A csemege ajvár egyszerű ízvilágú, nem túl fűszeres. Nekünk a csípős jött be jobban és a húsokat mártogattuk bele.

img_3576.jpg

BBQ ZÖLDSÉGMIXEK

A BBQ mexikói (csemegekukorica, borsó, pirospaprika), Texas (csemegekukorica, bab, pirospaprika) és az Olivabogyós mixből is tartármártásos salátát csináltunk, ami lehűtve nagyon finom köret lett a húsok mellé. Mi a tartárt egy kicsivel több frissen facsart citromlével csináljuk, hogy segítsen az emésztésben is ilyen nagy lakomák idején.

img_3572.jpg

 

MARSHMALLOW

A végére hagytuk a csajok és gyerkőcök kedvencét, a grillezett mályvacukrot, vagyis a marshmallow-t.

img_3622.JPG

Amiről fentebb nem írtunk, az a hagyma. Pontosabban a nagyobb fejű, friss zöldhagyma. Mennyei finom lesz a grillrácson eltöltött 5 perc után. Még megemlíteném a grillezett citromot, ami nagyon passzolt a halhoz.