GRILLKOLBÁSZOK 

BBQ fűszeres grillkolbász: “krakkói” fűszerezésű, így az ízében megjelenik a bors, fokhagyma, kömény, pirospaprika és a hagyma is. Érezhetően magas hústartalommal (90%). Nekünk nagyon ízlett.

BBQ fokhagymás/ chilis / sajtos grillkolbász: enyhébb fűszerezésű kolbászok, rugalmas állaggal. Mindegyikben megjelenik a saját fűszerezésére jellemző íz, így a fokhagyma, a chili és a sajt is. A fokhagymást azoknak ajánljuk, akik enyhébben szeretik érezni a fokhagymát, a chilis enyhén csíp, míg a sajtos kellemes kontrasztot hoz a puha-szaftos belsejével és a ropogósra süthető béllel.

BBQ pikáns griller: egyik kedvenc grill ételünk lett az évek alatt a griller. Sokan nem tudják, de ennek a terméknek a legmagasabb a hústartalma a grillkolbászok/grillerek között (101 g hús a 100g kész grillerben). A griller nincs bélbe töltve, a külső rétegen több fűszer kap helyet. A külső része ropogósra sül, míg a belseje puha és szaftos marad, és ez a szaft igazán fűszeres. A pikáns változatban kapunk borsot, chilit, hagymát, fűszerpaprikát. Igazi ízbomba!

BBQ sajtos griller: ha lehet még fokozni a kontrasztot a ropogós külső, fűszeres kéreg és a puha belső között, akkor azt a sajttal lehet megtenni. A fűszeres szafttal összeolvadt sajt íze meg tudja lepni azokat, akik még nem sütöttek grillert. 90% hús és 12% sajttartalommal az egyik legkiválóbb ár/érték arányú grillfinomság.

griller.jpg

 

BBQ Berner mini és nagy virsli: a kisebb virslik sonkába, a nagyobbak baconbe vannak göngyölve. Talán a virslik legmagasabb fogyasztási élménye érhető el. A sült sonka-bacon természetesen ropogósra sül, de közben a sonkával-baconnel fedett virsli részek puhák maradnak. A tányéron marad egy kis olvadt sajt és szalonnazsír, amit bagettszelettel egy mozdulattal feltörlünk.

BBQ fehér grillkolbász: nagyon összetett fűszerezésű csemege, 90% hústartalommal. Az állaga puha marad sütés után is, ami annak is köszönhető, hogy nagyon apró darálású a hús és a fűszerek is benne. Elképesztő, hogy a bors, a lestyán, a majoránna, a szerecsendió és a hagyma milyen pompás ízharmóniát hoz létre. Nálunk a csajok és a gyerekek abszolút kedvence 🙂

berni.jpg

PÁCOLT HÚSOK + HALAK

2 féle fűszerezést találtunk a csirkemellen, csirkeszárnyon és a felső csirkecombon is. A magyaros diszkrét pirospaprikás, borsos ízű, míg a zöldfűszeres-fokhagymásnál a fokhagyma, petrezselyem és a bazsalikom íze érezhető.

A húsok kiváló minőségűek voltak, tehát nem sültek össze nagyon, és tartalmas-rostos állagúak maradtak sütés után is. A csirkemell 1,5 cm vastag is lehet, így sütéskor puhább maradt. A szárny és a comb szaftos volt, a kellő zsírossága miatt.  A szárnyban hagyományosan benne a csont, míg a mell és a felsőcomb filézett.

Árban szerintünk jobban jövünk ki, ha megvesszük a sima csirkehúst az Aldiban, és magunk pácoljuk be, az ízlésünknek megfelelően.

 

A BBQ fűszerezett sertéshúsok kiváló minőségűek. A karaj minimális, a tarja kellő mennyiségű zsírt tartalmaz. Itt is 2 íz van: a zöldfűszeres-fokhagymás és a magyaros. A magyaros diszkrét, míg a zöldfűszeres elég erős fűszerezésű. A húsok vastagsága 10-12 mm. A tarjában vannak kisebb-nagyobb szeletek is, míg a karaj szabályos, azonos méretűre van szeletelve.

Ha gyorsan van szükségünk pácolt húsra, akkor az ALDI BBQ tarja jó választás, árban is.

img_3665.jpg